In deze columns schrijf ik over mijn ontwikkeling en leven. Ook schrijf ik over thema’s in mijn werk. Ter inspiratie van cliënten of van mensen die moed aan het verzamelen zijn om dat te worden.

Aan de Costa Blanca vervolg ik mijn mini sabbatical. Het proces gaat verder. En dus blijf ik lopen. Vele prachtige tochten in de bergen. Ik schreef er eerder over: hoe hoogte me beangstigde, hoe ik de weg regelmatig kwijtraakte. Dat is veranderd.

Na de zomer van 2022 besluit ik tot een mini sabbatical. Ik vertrek de tweede week van oktober. Het worden zeven wonderlijke weken. Ik loop de Camino Primitivo van Oviedo naar Santiago de Compostela in Noord-Spanje, ben even in Nederland, en vertrek weer naar een mooi plekje aan de Costa Blanca. Daar geniet ik van de rust, van de zon, bedwing bergen, ben in stilte op mezelf en trek er op uit.

Loslaten is voor mij een intrigerend thema. Want: hoe doe je dat? Het punt is dat het juist niet gaat om doen en dan raak ik gemakkelijk de weg kwijt. Ik ‘doe’ namelijk heel graag ‘mijn best’.